Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
A Gizella napok logója Veszprém
2023. MÁJUS 7-14.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt rendezvénye.
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa logója

GYIK

PROGRAMOK

Ingyenesek a programok?
A fesztivál ingyenes, programjaink jegyvásárlás és előzetes regisztráció nélkül szabadon látogathatók.
A helyi intézmények programsorozathoz csatlakozó belépődíj köteles vagy regisztrációhoz kötött rendezvényeit külön jelöljük.

Mi történik a szabadtéri programokkal rossz idő esetén?
A koncerteket rossz idő esetén is megtartjuk! A szabadtéri programok csak szélsőséges időjárás (nagy mennyiségű csapadék viharos erejű széllel, villámlás) esetén maradnak el. A programváltozásokról minden esetben értesítést teszünk közzé a rendezvény felületein.

Honnan szerezhető be a fesztivál programmagazinja?
Hivatalos programmagazinunk megtalálható több belvárosi helyszínen, a veszprémi Tourinform Irodában (Óváros tér 2.), az EKF Infopontban (Kossuth utca 21.) és a Hangvillában (Brusznyai u. 2.).

Milyen útvonalon halad a történelmi felvonulás?
A hagyományos történelmi felvonulás a Szent Imre térről indulva a Kossuth Lajos utca – Brusznyai Árpád utca – Szabadság tér – Óváros tér – Vár utca útvonalon haladva érkezik meg a Szentháromság térre.

Lesznek gyermekprogramok is?
Természetesen, GyereKert nevű kísérőrendezvényünk számos izgalmas programmal várja a családokat a Színházkert ligetében. Programkeresőnkben lehetőséged van családi programokra szűrve böngészni az események között.

ÁLTALÁNOS

Kutyabarát a fesztivál?
Szabadtéri helyszíneink mindegyikén örömmel látjuk négylábú társaitokat, viszont a beltéri helyszínek között előfordulhat olyan, ahova kutyával belépni tilos. A helyszín nevére kattintva tájékozódhattok, hogy az adott létesítmény kutyabarát-e.

Akadálymentes a fesztivál?
Törekszünk rá, hogy a fesztivál lehető legtöbb helyszíne mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető legyen. A helyszín nevére kattintva tájékozódhattok, hogy az adott helyszín akadálymentes-e.

UTAZÁS

Hol tudok parkolni?
Amennyiben belvárosi parkolóhelyet keresel ajánljuk a Bagolyvári parkolóházat (Bagolyvári út), a Szeglethy József utcai mélygarázst, a Cserhát utcai parkólat, valamint a Hangvilla parkolóházát (Kórház utca).

Indulnak helyközi buszjáratok az esti koncertek után?
Igen, május 13-án és 14-én hajnali 1:00-kor Veszprém autóbusz-állomásról éjszakai járatokat indít a Volánbusz Zrt. Székesfehérvár, Siófok, Balatonalmádi, Balatonfüred, Tapolca, Ajka és Zirc irányába. A buszok az útvonalba eső településeken is megállnak!
Részletes menetrend itt: menetrendek.hu

Milyen helyijáratokkal juthatok haza a koncertek után?
A V-Busz több éjszakai járattal is segíti a koncertek utáni hazajutást. Bővebb információ

Honnan tudok taxit rendelni?
Veszprémben és környékén a Bakony Taxitól tudtok fuvart rendelni.
Telefonszám: +36 88 444 444

Számítanom kell forgalomkorlátozásokra a fesztivál ideje alatt?
Igen, a május 13-án napon megrendezésre kerülő történelmi felvonulás idejére (nagyjából 45 perc időtartamra) a menet útvonala (Brusznyai Árpád utca – Szabadság tér – Óváros tér – Vár utca) lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől, valamint május 12-én 16:00 órától május 14. 1:00 óráig forgalomkorlátozásra kerül sor a Szabadság téren az Óváros tér irányába.